bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Cristian Şomoiag

Ing. Asistent Cercetare
https://brgv.ro/wp-content/uploads/2023/05/Cristian-Somoiag.jpg

Si-a desfasurat activitatea ca tehnician încă din anul 2018 în cadrul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, experienta ce îl recomandă pentru activitatea actuală desfăşurată în cadrul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice și Medicinale Buzău. A participat la organizarea primelor două ediții a ,,Festivalului Internațional al Tomatelor și al Biodiversității” desfășurat la Buzău 04 august 2018 și 27 iulie 2019, contribuind la păstrarea și promovarea produselor tradiționale românești, la identificarea și evaluarea potențialului peisagistic al Domeniului Marghiloman din orașul Buzău în aprilie 2019. Experiența profesională a fost îmbogăţita cu diploma de inginer în Horticultură obţinută în anul 2021 prin lucrarea de licenţă cu titlul: ”Studiul unor varietăţi de mentă (Mentha spp.) cultivate în cadrul S.C.D.L. Buzău”. Din punct de vedere profesional continuă studiile de masterat din cadrul Facultății de Horticultură (USAMV București) în perioada octombrie 2021 – iulie 2023 în domeniul Managementului Conservării Biodiversității, cu lucrarea de disertație: Cercetări privind țesuturile secretoare și compoziția uleiului volatil la varietați din cadrul genului Mentha spp.
Desfășoară activitate de tehnician în cadrul Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, începând cu 04.12.2019.
Din 01.09.2021 este promovat ca Asistent Cercetare.
Deține experienta în măsurători biometrice, fenologice, fenotipice cât şi în efectuarea de probe agrochimice. Acestea sunt necesare deopotrivă tuturor laboratoarelor din cadrul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău deoarece reprezintă informaţia de bază despre plante, comportamentul acestora în câmpul de cercetare, mediul de cultură propice, etc.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image