Absolventa Facultatii de Horticultura din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară București, își finalizează studiile ca șefă de promoție în anul 2011.
Activitatea în domeniul cercetării s-a desfășurat sub îndrumarea Șefului de Laborator Dr. Ing. Costel Vinatoru, colaborare în urma căreia s-au obţinut rezultate semnificative în cadrul Laboratorului de Ameliorare şi Conservarea Biodiversităţii din cadrul Statiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.
A urmat studiile de masterat din cadrul Facultăţii de Horticultură (USAMV Bucureşti) în perioada octombrie 2012-iulie 2014 în domeniul Conservării Biodiversităţii. In urma absolvirii studiilor de masterat, de la functia de Asistent Cercetare a accesat urmatorul grad stiintific, de Cercetator Ştiinţific, în anul 2014.
În anul 2015, evoluţia pe scara profesională continuă prin înscrierea la cursurile de doctorat din cadrul Şcolii Doctorale Ingineria şi Managementul Resurselor Vegetale şi Animale – domeniul Horticultură, USAMV Bucureşti cu tema “Conservarea, Evaluarea şi Valorificarea patrimoniului genetic la tomate”. A omologat şi brevetat numeroase soiuri de legume, cele mai importante rezultate obţinute fiind cele patru soiuri de tomate de câmp Mariuca, tomate tradiţionale Andrada, tomate tip ardei lung Hera şi tomate tip cherry, Flaviola, care încununează teza de doctorat. Obtine astfel titlul de doctor in Stiinte Horticole prin Ordinul Ministrului nr. 6333 in data de 05.12.2022.
De-a lungul activității a fost atât membru în echipa a numeroase proiecte de cercetare sectoriale şi naţionale cât şi Director de Proiect în perioada 2018-2020 în cadrul proiectului desfăşurat în parteneriat tip PN III.
A participat în cadrul simpozionelor şi congreselor ştiinţifice din domeniu cu lucrări ştiinţifice ce diseminează rezultatele cercetării, publicate in reviste cotate ISI cu factor de impact stiintific ridicat.
Rezultatele sale au fost remarcate în anul 2018 în cadrul Congresului Internaţional de Horticultură de la Istanbul atunci când a primit premiul ISHS “Young minds” pentru cel mai bun poster din cadrul secţiunii “Fruits and Vegetables for processing”.
Este coautor alături de Drd. Ing. Camelia Bratu sub coordonarea în calitate de autor principal a Dr. Ing. Costel Vînătoru la “Tratatul de Legumicultura Specială” care a obţinut 3 premii semnificative dintre care premiul Academiei Romane “Gheorghe Ionescu-Șișești” in 2021.
În cadrul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău își desfășoară activitatea acționând pe trei paliere majore ce constituie tematica cercetării acestei instituții: reabilitarea plantelor legumicole neglijate în cultură; obţinerea de creaţii biologice valoroase profesionale în concordanţă cu cerinţele cultivatorilor care produc în sistem specializat intensiv; aclimatizarea de noi specii legumicole care nu au fost cultivate pe teritoriul ţării noastre.
In plus, activitatea sa se focusează și pe conservarea și menținerea colecțiilor de germoplasmă în parametri optimi, din baza de date a Băncii de Resurse Genetice pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale.